SkiftSelv flytter ind i tidligere købmandsbutik

Kilde: Martin og Nicolai Mortensen
Redaktør: L. Knold
17. februar 2011

 

De 2 brødre Martin og Nicolaj Mortensen flytter deres aktiviteter til Trustrup.
Med en baggrund som hhv non-food ansvarlig i Kvickly Ebeltoft og og digital media uddannelse startede de 2 brødre en internet virksomhed op i makkerskab med deres far i Glatved. (Glatved vaskemaskine service)

Hjemme kan man i ro og mag sidde og bestille forskelligt isenkram og el-artikler, til gave egetforbrug eller firmagave. Leveringen sker på egen adresse eller man kan afhente det hos SkiftSelv.

Det hele startede som en hobby men internet virksomheden SkiftSelv.dk har fået så stor succes at der nu er behov for at udvide. I kikkerten kom den tidligere købmandsbutik på hovedvejen i Trustrup, og efter et besøg i lokalerne var beslutningen straks taget.

Planen er at 50% af virksomheden skal været lager og 50% skal være butik. Her sælges alt muligt spændende og billig penge.

Martin og Nicolaj lukker dørerne op i de nye omgivelser maj-juni 2011.

www.skiftselv.dk


 

  Billeder: 
øverst Martin Mortensen
nederst Nicolai Mortensen
 

 

Presse materiale fra Skiftselv.dk:

Online butikken Skiftselv.dk går nu OGSÅ Offline i Trustrup.


6 år skulle gå fra en løs bemærkning om ”at vi burde da kunne sælge lidt hvidevarereservedele på nettet” til at skiftselv.dk nu også udvider med en fysisk butik.

Dette sker både for at øge lokalkendskabet til skiftselv.dk men ikke mindst for at leve op til de krav hvidevareproducenterne stiller til deres forhandlere.

 

For lidt over 6 år siden kontaktede en kunde Erik Mortensen, som er ejer af Glatved Vaskemaskine Service for at forhøre sig omkring prisen på en reservedel, til kundens store overraskelse var den en del billigere end den pris kunden selv havde fundet sig på nettet. Samme aften var hans 2 sønner Martin og Nicolai, som på dette tidspunkt arbejdede for henholdsvis Kvickly Ebeltoft og på Grenaa Tekniske skole, hjemme og spise. Erik fortalte til hans den gang store fortrydelse om mødet med kunden, for samme aften var der ikke fred før både domænenavnet skiftselv.dk og et webhotel var købt, en udgift som Erik dengang troede var spildt.

 

Men kombinationen af at Nicolai arbejdede med webintegration og design på Grenaa Tekniske skole og at Martin arbejdede som nonfoodchef i Kvickly Ebeltoft, skulle hurtig vise sig at være deres fordel og i løbet af det næste halve år blev alle de frie timer brugt på at få lavet en webshop.

 

Denne blev lavet fra bunden af, samt specielt tilpasset så den ville være så brugervenlig som muligt og i et design som skilte sig ud fra de andre online hvidevarebutikkers design.

 

Selv om tanken med skiftselv.dk fra starten var at tilbyde kvalitets reservedele til en overkommelig pris kom disse først i sortimentet 3 år senere.

 

Da shoppen var næsten var færdig, blev den lagt online så den kunne blive testet. På trods af at der kun var små 20 varer online og dankortbetalingen kun kørte på teststadiet, kom den første ordre på en kaffemaskine hurtig i kurven

.”Det var altså en meget træls situation, for det første ville man jo gerne give kunden et billede af at butikken var seriøs og det var altså meget svært når man efterfølgende skulle fortælle kunden at betalingen ikke ville kunne trækkes fra deres kreditkort og at de blev nødt til at lave en almindelig bankoverførelse, til os,men kunden tog det heldigvis pænt og morede sig da også lidt over at jeg sagde hun var vores første” fortæller Nicolai

 

Den følgende tid begyndte ordrerne stille og rolig at tage til, i takt med at der kom flere varer på siden, vel og mærke hvidevarer, støvsugerposer og andre små husholdningsprodukter. Der var simpelthen ikke tid til også at få lagt reservedele online, samtidig med at det daglige arbejde skulle passes, for butikken skulle jo kun drives på hobbystadiet.
 

Dette viste sig hurtig ikke at være optimalt. ”Det var umuligt at holde gejsten oppe på ens almindelige arbejde samtidig med man efterhånden også havde en fuldtids beskæftigelse i fritiden, så selvom det var et sats og faktisk lidt vemodigt at sige farvel til de trygge rammer og gode kollegaer i Kvickly Ebeltoft, var det nu alligevel rigtig dejligt at kunne fokusere alle sine resurser koncentreret til et sted” forklarer Martin.
 

Og beslutningen har også vist sig at være den rigtige, for de har kun oplevet en imponerende fremgang lige siden, ”vi tror egentlig ikke vi kunne have startet nu, med samme succes for markedet er virkelig presset, ikke mindst pga den økonomiske krise, så timingen var den helt rigtige for os og kunderne har taget godt imod vores koncept. Vi ser ofte at mange af vores nye kollegaer forsvinder hurtig igen efter de er kommet. Der er mange som ikke er klar over er hvad der skal til for at drive en professionel netbutik, både af tid og startkapital og måske endnu vigtigere hvad god kundepleje indebærer, for prisen er absolut ikke den væsentligste faktor for netshopperne.” uddyber Martin. Så der er utrolig meget fokus på kundekontakten i det daglige og resultatet kan også tydeligt ses, for ud over skiftselv.dk har fået godkendt hjemmesiden af E-mærket, er de også blandt de bedst bedømte netbutikker på Trustpilot.dk ”en hjemmeside som bruges til at fortælle om gode og dårlige oplevelser på nettet”.

 

De seneste uger har Skiftselv.dk arbejdet hektisk på at få overtaget de gamle Merko lokaler og denne handel er netop faldet på plads. Her er det Skiftselv.dk´s tanke at åbne en fysisk butik omkring maj hvor priserne bliver de samme som dem kunderne allerede kender fra skiftselv.dk. Dette sker for at efterleve de krav producenterne nu stiller til de forhandlere som fortsat ønsker at udbyde deres produkter. Egentlig burde vi sige tak til Miele som nok er dem som har lavet de strammeste krav til os i 2011, for pladsen var efterhånden meget trang i Glatved og det har den egentlig været længe så nu glæder vi os til atter at have nok plads.

www.skiftselv.dk